کمیته سویدن برای افغانستان ادامهٔ بسته ماندن مکاتب دخترانه در افغانستان را محکوم می کند
برای دومین سال تعلیمی، مکاتب متوسطه در افغانستان بدون حضور دختران آغاز یافت.
اداره حاکم در افغانستان اعلام کرده است که مکاتب دخترانه فراتر از صنف ششم الی اطلاع ثانی بسته خواهد بود.
بسته ماندن مکاتب یک امر غیرقابل توجیه بوده و تهاجم بر حقوق اساسی دختران و زنان میباشد. کمیته سویدن برای افغانستان (SCA) از مقامات حاکم میخواهد که مراکز تعلیمی را به روی دختران و پسران، زنان و مردان در تمام سطوح فوراً بازگشایی کند و سرمایه گذاری روی آموزش را به عنوان یک بخش مهم و حیاتی در راستای توسعه و انکشاف افغانستان در اولویت کاری قرار دهند.
ممانعت دختران از تحصیل بنابرهیچ دلیلی، اعم از دلیل شرعی و فرهنگی، توجیهی ندارد.
آموزش یک وسیله مهم در راستای توانمندسازی افراد و جوامع خوانده میشود. بدون کسب تحصیل، احتمال بیشتر آن وجود دارد که دختران در سنین پایین ازدواج کرده و از خشونت های خانوادگی، فقر و مشکلات صحی رنج ببرند.
کمیته سویدن برای افغانستان از دهه ۱۹۸۰ به اینسو به د ختران و پسران در مناطق روستایی افغانستان زمینه آموزش را فراهم ساخته است. ما به طور مستقیم تأثیرات مثبتی را که آموزش در جوامع محلی به دنبال داشته است؛ مشاهده کرده ایم.
آموزش یک جزء اساسی روند توسعه و شکستن چرخه فقر است. محرومیت از دسترسی به آموزش برای نیمی از جمعیت به شدت مانع پیشرفت کشور خواهد شد.
بسته ماندن مکاتب پیامدهای جدی را در بخش مراقبت های صحی و سلامت زنان در پی خواهد داشت. افغانستان در حال حاضر با کمبود کارمندان صحی زن واجد شرایط مواجه است و بستن مکاتب به روی دختران این مشکل را تشدید می بخشد و جان میلیون ها زن را به خطر می اندازد. مرگ و میر مادران و نوزادان درینصورت افزایش خواهد یافت.
در جریان دو دههٔ گذشته دستاوردهای قابل ملاحظه یی در بخش آموزش در افغانستان حاصل شده است. این واقعیت که میلیونها دختر در مکاتب و دانشگاهها شامل بوده اند، یک نشانهٔ پیشرفت به سوی برابری جنسیتی و توسعه کشور بوده است. این دستاوردها اکنون در خطر از دست رفتن قرار دارند. دختران صنوف ۷ الی ۱۲ به مدت ۱۸ ماه از آموزش محروم شده اند و دانشگاه ها و سایر تحصیلات عالی برای زنان از ماه دسامبر تعطیل شده اند. صدها هزار زن جوان در مراحل پایانی تحصیل، که برای پیوستن به نیروی کار و کمک به توسعه کشور خود آماده می شدند، با رویاهای شان به خانه فرستاده شده اند.
هر روزی را که دختران از مکتب محروم شده اند، یک روز تلف شده محسوب میشود. ما از اداره حاکم می خواهیم که عواقب جدی این امر را در نظر بگیرند و اقدامات فوری روی دست گیرند تا اطمینان حاصل شود که دختران می توانند بدون تأخیر به مکاتب بازگردند.