۱۶ تن اشخاص دارای معلولیت از آموزش حرفه ای کمیته سویدن برای افغانستان در ولایت لغمان فارغ گردیدند
به تعداد ۱۶ تن از افراد دارای معلولیت بشمول ۱۱ تن از طبقه اناث پس از سپری نمودن هشت ماه آموزش حرفه ای از سوی کمیته سویدن در ولایت شرقی لغمان فارغ گردیدند. این آموزش فرصت را برای کسب شغل با عزت بمنظور تأمین اعاشه خانواده های این افراد مساعد میسازد.

فارغین این کورس آموزشی در بخش های گلدوزی و خیاطی آموزش دیدند. آنها سند تصدیقنامه و وسایل حرفه ای مربوط به شغل خویش را دریافت نمودند؛ تا خود بتوانند کسب و کار شخصی خویش را آغاز نمایند. پروژه آموزش حرفه ای توسط آژانس بین المللی کمک های انکشافی سویدن تمویل گردیده و در ولایات ننگرهار، لغمان و کنر از سوی کمیته سویدن برای افغانستان تطبیق میگردد.
عبدالبصیر هاشمی، رئیس ولایتی ریاست کار، امور اجتماعی، شهدا و معلولین از ارائه آموزش حرفه ای توسط کمیته سویدن برای افغانستان ابراز قدردانی نمود. آقای هاشمی با ارائه سخنرانی در این مراسم فراغت از پروگرام معلولیت کمیته سویدن برای افغانستان سپاس گذاری نموده و اظهار نمود که کمیته سویدن برای افغانستان اشخاص دارای معلولیت را دوباره توانمند میسازد و برای ایشان فرصت برای کسب شغل با عزت را بخاطر تأمین اعاشه خانواده هایشان نیز فراهم میسازد.
آقای هاشمی افزود: “آموزش های حرفه ای اشخاص دارای معلولیت را در جامعه سهیم ساخته و نیز آنها را در نهایت توانمند میسازد. وی با اشاره به آموزش های حرفه ای گفت که چنین فعالیتها باید ادامه داده شود و اشخاص دارای معلولیت مطابق توانمندی هایشان باید آموزش داده شوند. “
آقای پردل عرفان، رئیس دفتر والی ولایت لغمان در این مراسم به نمایندگی از والی این ولایت سخنرانی نمود. وی گفت که اداره این ولایت در همکاری با پروگرام های کمیته سویدن برای افغانستان که اشخاص دارای معلولیت را بخاطر آوردن یک تغییر در زندگی آنها کمک میکند، متعهد است. وی از اشخاص دارای معلولیت خواست تا به اشتراک شان در آموزش حرفه ای ادامه داده و قادر شوند که به خانواده هایشان غذا تهیه کنند.
محمد آغا مبارز، رئیس ریاست اقتصاد ولایت لغمان گفت: “اشخاص دارای معلولیت حق دارند که نقش شانرا در جامعه بازی کنند. در صورتیکه فرصت های آموزشی و تریننگ های مناسب به آنها مساعد شوند، آنها میتوانند مشکلات شانرا خود حل کنند. “
فریدالله مشفق، مدیر پروگرام معلولیت در زون شرقی کمیته سویدن نیز در این مراسم سخنرانی نموده و از فعالیتها و برنامه های که از جانب کمیته سویدن برای افغانستان در قبال بازتوانی اشخاص دارای معلولیت از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سواد آموزی انجام میشوند، یاد آوری نمود.
وی گفت: “کمیته سویدن برای افغانستان تعلیمات خاصی را برای اطفال دارای معلولیت ارائه میدهد. به آنعده از اطفال که دارای معلولیت بوده و نتوانند که به مکاتب شامل شوند، تعلیمات خانگی همراه با خدمات بازتوانی فزیکی ارائه میگردند. به همین ترتیب، کمیته سویدن برای افغانستان برای این اطفال آموزش های گوناگون حرفه را ارائه میدهد؛ تا آنها بتوانند منابع دایمی درآمد مالی داشته باشند. “
عبدالعزیز که ۱۸ سال سن دارد، از جمله کسانی است که از این دور آموزش حرفه ای موفقانه فارغ گردیده است. وی خیاطی را آموخته است. وی امروز وسایل خیاطی مانند ماشین خیاطی و تصدیقنامه فراغت خویش را که اشتراک فعالانه وی را در کورس نشان میدهد، دریافت نمود.
وی گفت: “من در جریان آموزش مهارت خواندن و نوشتن را یاد گرفتم. برای ما در کنار آموزش غذا و پول ترانسپورت نیز پرداخت میشد. ” وی اضافه کرد که حالا او کسب و کار شخصی خود را آغاز نموده و به فامیل خود کمک میرساند.
عزیز به افتخار گفت: “تا حالا فامیلم من را کمک می نمود؛ ولی حالا من به آنها کمک میرسانم “.