کمیته سویدن برای افغانستان برای کودکان بازمانده از جنگ امید میاورد
اعمار یک مکتب از سوی کمیته سویدن برای افغانستان در ساحه خط نخست نبرد امید و لبخند را برای کودکان و اهالی قریه اولخیل در میدان وردک به ارمغان آورده است.
کودکان قریه اولخیل که از مدت ها به اینسو از حق تعلیم و تربیه بازمانده اند و همواره در جستجوی مکان امن برای پناه جستن از گلوله و آتش جنگ در یک آشفتگی بسر برده اند، اکنون با اعمار مکتب در قریه شان خرسند و شگفت زده به نظر میرسند. این قریه که سالهای زیادی را شاهد جنگ و درگیری میان نیرو های امنیتی دولت پیشین و مخالفان مسلح بوده است، از موجودیت خط نخست نبرد در نواحی خانه های شان قبل از تحولات سیاسی اخیر در کشور حکایت های تلخی دارند.
رویا ۹ ساله متعلم صنف پنجم مکتب حضرت عمرفاروق است. او در باره ساخت این مکتب میگوید: «بسیار خوشحال هستم که برای مکتب ما تعمیر آباد میشود.»
این مکتب بالای حدود سه و نیم جریب زمین اعمار میشود که زمین آن از سوی اهالی قریه اولخیل اهدا گردیده است. محمد عارف ۲۵ ساله از باشنده قریه اولخیل مشکلات کودکان قریه خود را به علت نداشتن مکتب چنین بیان میکند «کودکان ما با مشکلات زیادی مواجه بودند. آنها در مکاتب دور از قریه برای آموختن درس میرفتند که در مسیر راه با جنگ، سیلاب و خطر عبور از سرک عمومی مواجه بودند. حالا که این مکتب در یک نقطه مرکزی خوب اعمار میشود مردم قریه ما بسیار خوشبین هستند و از کمیته سویدن واقعاً بسیار سپاسگزار هستند. مهمتر از همه چیز آب است که برای این مکتب چاه آب نیز حفر شده است که آب خوب تولید میکند.»
مکتب حضرت عمر فاروق یک مکتب ابتدائیه است که ساختمان آن با ۶ باب اتاق درسی، ۴ اتاق اداری، یک اتاق کمپیوتر، یک اتاق لابراتوار، ۱۰ باب تشناب جداگانه برای ذکور و اناث و ۳۰۰ متر دیوار احاطوی طراحی شده است و قرار است با سیستم تولید برق آفتابی (سولری) مجهز شود. در این مکتب یک حلقه چاه آب آشامیدنی نیز حفر شده است و قرار است با سیستم برق آفتابی وصل شود.
این مکتب برای دانش آموزان دختر و پسر اعمار میشود و در تشکیل آن ۱۳ معلم وجود دارد. مکتب متذکره در فاصله ۷ کیلومتری مرکز ولایت میدان وردک قرار دارد که از شهر کابل حدود ۳۵ کیلومتر فاصله دارد.